top of page
  • RECENT POSTS: 

FOLLOW ME

  • Facebook Clean Grey
  • Instagram Clean Grey

#13 Lifehacks met Vaseline.

Hi there ladies!

Ten eerste wil ik via deze weg mijn excuses aanbieden dat ik lang niks heb gepost op mijn blog. Ik had het de afgelopen maand druk met school en werk. But i'm back again!

vandaag laat ik jullie 13 lifehacks met vaseline zien.

Vaseline helpt niet alleen tegen droge plekjes maar kan ook handig zijn voor andere doeleinde. Benieuwd waarvoor? lees dan verder!

 

#1. Gebruik het als basis voordat je je Parfum op doet

Gehydrateerde huid houdt geur beter vast, dus wrijf eerst wat Vaseline op de punten waar je normaal eerst parfum zou spuiten. En voila, je geurtje zal langer blijven hangen plus je bespaart parfum!

#2. Gebruik vaseline als vervangende highlighter

Je favoriete highlighter vergeten of kwijt? Wist je dat vaseline een hele mooie highlighter kan zijn en het is nog eens budgetproof! Smeer een klein beetje hoeveelheid op de hoge punten van je gezicht voor een dewy effect. Het zal je een natuurlijk lichtgevende glow geven. Ook kan het je benen of arme een mooie ‘’shine’’ geven.

#3. Haal make-up vlekken weg d.m.v. vaseline

Altijd al last gehad van make-up vlekken op je kleding, kussens, dekens en lakens? Dit kan je makkelijk weghalen d.m.v. vaseline. Maak een washandje vochtig en smeer vaseline op de plek. Zachtjes eroverheen wrijven en weg zijn de make-up vlekken!

#4. De perfect gelakte nagels

Iedere dame kent het probleem wel, perfect gelakte nagels bij beide handen. Meestal is 1 kant perfect gelakt en de andere kant niet. Door vaseline kan je de perfecte gelakte nagels krijgen bij beide handen.

Voordat je je nagels gaat lakken smeer eerst wat vaseline op je nagelriemen als je uitschiet dan kan je dit gemakkelijk verwijderen omdat je je nagelriemen hebt ingesmeerd met vaseline.

#5. gebruik vaseline ook op je haarlijn voordat je je haar gaat verven.

Het werkt ook bij het kleuren van je haar, smeer eerst wat vaseline dicht bij de haarlijn voordat je je haar gaat verven. Bij het uitschieten is het verwijderen van verfvlekken op je hoofd en nek gemakkelijker weg te krijgen.

#6. voorkomt of verhelpt je uitgedroogde plekjes.

Zomer is bijna om de hoek en dan wil je natuurlijk niet met gebarsten hielen lopen in je sandaaltjes (dat is ook niet echt een lekker aanzicht, bah). Natuurlijk heeft niet iedereen de portemonnee om een pedicure te betalen dus hier een leuk goedkoop alternatief. Voordat je gaat slapen smeer je voeten in met vaseline en trek daarna sokken aan. Slaap er een nachtje mee en de volgende dag zul je merken dat je voetjes weer zacht zijn en wakker word met gezonde gehydrateerde voetjes. Vaseline kan ook goed zijn voor andere droge plekjes. Denk hierbij aan je ellebogen.

#7. maak je eigen make up d.m.v. vaseline.

Zet een van uw favoriete losse pigmenten in crème oogschaduw of blush door ze te mengen met vaseline. U kunt ook een getinte lippenbalsem op deze manier.

Mix je favoriete losse pigment met vaseline, hierdoor kan je een créme oogschaduw of blush maken. Ook leuk om te weten vaseline kan je ook goed gebruiken tegen droge en schrale lippen mix het met een kleurtje en je hebt een leuke getinte lippenbalsem

#8. Gebruik het als '' mascara '' .

Als je van de make up no-make-up look houd dan is vaseline een ideaal vervanger voor mascara. Neem een klein beetje vaseline op de tip van je vinger en smeer het zachtjes op je wimpers. Hierdoor zul je merken dat je wimpers voller en glanzend eruit zien. Wist je dat vaseline de groei van je wenkbrauw haren en wimpers versnelt? De petroleum jelly die in vaseline zit stimuleert de groei van je haartjes.

#9. Polish je (nep) lederen schoenen met vaseline zo lijken ze net nieuw!

Nep lederen schoenen kan je weer laten shinen door er een beetje vaseline over heen

te smeren. En voila zo goed als nieuw!

#10. Gebruik vaseline als een milde make-up remover.

Make-up remover kan aan de prijzige kant zijn tevens kan het ook hard zijn voor je gevoelige ogen. Vaseline is een goedkope optie die gemakkelijk en voorzichtig eyeliner, mascara, oogschaduw en zelfs elke wimperlijm restje kan verwijderen.

#11. Gebruik het voor de versoepeling van ritsen.

Gaat de ritssluiting van jas of tas of andere kledingstukken moeilijk dicht? Smeer een beetje vaseline op de rits voor versoepeling.

#12. Op lange termijn zullen je littekens verdwijnen.

Littekens kan je gemakkelijk vervagen en verwijderen. Hoe recenter het litteken, hoe gemakkelijker het zal verdwijnen. Ook oude littekens kunnen vervagen en uiteindelijk verdwijnen, al moet je hier wel minimum één jaar geduld voor hebben. Vaseline heeft een positief effect op littekens vanwege hun hydraterende eigenschappen

#13. Maak een simpele DIY scrub maken met vaseline

Meer hierover kan je lezen in me volgende blogpost, daar laat ik zien hoe je met vaseline een makkelijke lip scrub kunt maken.

 

Lindsay Ann-Marrel


SEARCH BY TAGS: 

Er zijn nog geen tags.
bottom of page