top of page
  • RECENT POSTS: 

FOLLOW ME

  • Facebook Clean Grey
  • Instagram Clean Grey

Lifehacks voor schoenen.


Hey ladies!

Bijna iedere vrouw herkent deze problemen denk ik wel... Je witte of suede schoenen zo min mogelijk of niet willen aantrekken omdat ze anders te snel vies worden. Die oh zo leuke sneaker die je net iets te vaak hebt aangetrokken door regen, weer en wind waardoor ze verschrikkelijk stinken of die ene leuke paar schoenen in de winkel die je wou kopen (soms ook nog eens in de aanbieding) maar ze hebben je maat niet meer.. Hierbij 15 lifehacks over schoenen that will change your life!

Enjoy reading lovies,

 

1. Herstel de witheid van je schoenen door tandpasta te wrijven over je oude schoenen.

Het klinkt heel raar maar het werkt toch echt! it's a fact, tandpasta maakt dus niet alleen je tanden stralend wit maar ook je schoenen!

2. Maak je lederen schoenen weer zo goed als nieuw door ze schoon te maken met alcohol.

Voor elk type leer is er een reinigingsmiddel. Voor schoenen in lakleder kun je een doek gedrenkt in magere melk en daarna een droge doek gebruiken. Voor witte schoenen is alcohol geschikt dit helpt voor grasvlekken en oplosmiddel voor vetvlekken. Een idee voor het reinigen van vuile schoenen in bruin leer: citroen- of sinaasappelsap. Melk met citroensap is een goed reinigingsmiddel voor schoenen in helder leer.

3. Gebruik een nagelvijl om de de krasjes op je suede schoenen minder zichtbaar te maken.

Suede is een gevoelige materiaal dat erg snel vies wordt. Nu blijkt dat het er een kleine vlek in die prachtige suede schoen zit. Dit los je makkelijk op door voorzichtig met een nagelvijl over de vlek te gaan. Doe dit uiterst voorzichtig en de vlek borstel je zo uit de schoen.

4. Olijfolie wilt ook wel helpen tegen nare geurtjes die in je schoenen blijven hangen.

het lange weken van je schoenen in een oplossing van water en azijn ruikt zelfs de stinkende schoenen weer zo goed als nieuw!

5. Nep lederen schoenen kan je weer laten shinen door er een beetje vaseline over heen

te smeren.

They will shine brighter than a diamond! En oh ja, glassex helpt ook om je schoenen weer te laten shinen!

6. Gebruik een haar föhn om je nieuwe schoenen '' uit te rekken ''

Draag dikke wollen sokken in je schoenen voordat je de fohn erop zet zodat de hitte de lederen schoen naar je voet laat vormen.

7. Zet je schoenen in de vriezer om ze een half maatje groter te maken.

vul het 2 boterhamzakjes met water en plaats ze in de schoenen. Zet de schoenen vervolgens in de vriezer (i know right, dat klinkt een beetje gek je schoenen in de vriezer doen). Doordat het water bevriest zet het automatische ook uit. Je schoenen zullen een half maatje (soms een maat) groter zijn!

Ideaal toch, had je die paar schoenen die een maatje te klein waren toch kunnen kopen!

8. Schuur met schuurpapier onder de zolen van je schoenen, hierdoor heb je meer grip.

Nieuwe schoenen kunnen, vooral als ze kunststof of leren zolen hebben, heel erg glad zijn, net als oudere schoenen die te veel zijn afgesleten. Hoe onbenullig het ook klinkt, gladde zolen zijn niet alleen maar vervelend: het is een belangrijke oorzaak van ongelukken. Dus om val en slip partijen te voorkomen, schuren die onderkant!

9. Gel deodorant kan helpen tegen blaren.

Het voorkomt de wrijvingen tussen je voet en schoen en dat kan leiden tot blaren. Plus je schoenen ruikt weer heerlijk lekker!

10. Draag je graag hakken? plak dan je tegen aan mekaar op pijn te voorkomen of verlichten.

It really works! i tried it myself

11. Maak je schoenen water dicht door bijen wax te gebruiken.

In het regenachtige nederland waar het vaker regent dan dat de zon schijnt is het natuurlijk superhandig als je favoriete Toms, Vans, Allstars of andere katoenen/canvas schoenen waterdicht zijn. Helaas zijn de meeste van deze schoenen niet altijd waterdicht en als ze dat wel zijn dan is dat vaak voor korte duur. Gelukkig hebben we hier een super makkelijke manier voor je gevonden om je favoriete canvas schoenen waterdicht te maken door slechts enkel gebruik te maken van bijenwas en een fohn.

12. soms moeite om '' strakke '' schoenen aan te trekken? soms wilt een boterhamzakje het halve werk voor je doen.

Geen verdere uitleg nodig. probeer het uit!

 

Dit waren de 12 handige lifehacks voor je schoenen. Hopelijk heb je wat gehad aan de tips.

Let me know if it worked for you!

Thanks for reading!

Lots of love,

Lindsay Ann-Marrel


SEARCH BY TAGS: 

Er zijn nog geen tags.
bottom of page